Forside » EUX » EUX-uddannelser » Ernæringsassistent EUX

Ernæringsassistent.

Alt handler om mad, anretning og processerne bagved. Lyder det som noget for dig? Så kan du tage uddannelsen som ernæringsassistent.

Opstart

Januar og august

Økonomi

Lærlingeløn eller SU

Skoleoplæring

Ikke muligt

Varighed

Fra 4 år 6 mdr. – 5 år

Adgangskrav

9/10. klasse

Tilmelding

Tilmelding på optagelse.dk

Jeg kan godt lide at bruge mine hænder i mit arbejde og samtidig være kreativ, og der er altid nye måder at være kreativ på inden for madlavning.

Sofie, elev

Om uddannelsen

Med en EUX-uddannelse kombinerer du både en gymnasial- og en erhvervsuddannelse, uddannelsen er derfor et godt alternativ til dig, der har ambitioner om mere end et svendebrev.

Du kommer til at arbejde med sundhed, smag og sammensætningen af et godt måltid i både store og små køkkener. Under uddannelsen vil du få et godt kendskab til tilberedning og anretning af sunde råvarer. Indkøb, økonomi og rengøring er også noget, du vil få kendskab til på uddannelsen. Du får viden om fedtbegrænsning, vitamin- og proteinindhold, madens kemi og miljø. Som ernæringsassistent kan man tage hensyn til diæter, allergier og intolerancer i sin madplanlægning.

Efter endt uddannelse kan du lave mad i kantiner, børnehaver, skoler, plejehjem eller sygehuse og sikre sunde måltider. Du kommer til at arbejde tæt med mennesker, og det er derfor vigtigt, at du er imødekommende.

CREATE. succesCREATE. friendships CREATE.ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE. succesCREATE. friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreamsCREATE.succesCREATE.friendships CREATE. ideas CREATE. innovation CREATE. design CREATE. skills CREATE. dreams

Praktiske informationer

Sådan kommer du i gang

Der er flere måder at begynde en EUX på, som afhænger af din alder og din erfaring:

  • Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse starter du med grundforløb 1.
  • Hvis det er mere end et år siden du er gået ud af 9. eller 10. klasse, starter du med grundforløbets 2. del. Du skal være opmærksom på at grundforløbets 2. del har specifikke adgangskrav.

Opbygning

Du kan vælge at starte på uddannelsen på to måder: Skolevejen eller praktikvejen. Enten har du en praktikplads i en virksomhed, eller også starter du på Skive College med et grundforløb, og derefter finder du din praktikplads.

Efter du har gennemført grundforløbet, kan du gå videre til hovedforløbet, som tilbydes på anden skole.

Læs mere om opbygning for uddannelsen her.

Læreplads

Du er selv ansvarlig for at finde en læreplads i en virksomhed, men din kontaktlærer, vejledere og virksomhedskonsulenter på Skive College står klar til at hjælpe dig.

Hvis du ikke får en læreplads, kan du tage dit forløb i vores skoleoplæringscenter.

Økonomi

Under grundforløbet kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år og ikke har en læreplads. Har du en læreplads, vil du få løn af din arbejdsgiver både under skoleophold og i oplæringsperioden i virksomheden.

Erhvervskollegiet

Vi tilbyder indkvartering med fuld forplejning på erhvervskollegiet, hvis du har en rejsetid med offentlige transportmidler over 75 minutter (gælder dog ikke elever på Grundforløb 1). Læs mere om Erhvervskollegiet her. 

Tilmelding

Du tilmelder dig via optagelse.dk.

Går du i folkeskolens 9. eller 10. klasse og ønsker at starte efter sommerferien er der ansøgningsfrist 1. marts.

Vil du gerne høre mere, er du altid velkommen til at kontakte os

Vores vejledere og virksomhedskonsulenter sidder klar til at hjælpe dig. Du kan også booke en besøgsdag, hvor du vil få muligheden for at blive vist rundt på skolen, og møde nogle af vores lærere og elever.

Ud i verden

Drømmer du om at bo og arbejde i udlandet? Har du lyst til at opleve en anden kultur inden for dit uddannelsesområde?

Vi åbner døre til globale oplevelser og læring. Uanset om det er udveksling, studieture eller internationale projekter, giver dette udlandsophold vores studerende mulighed for at udforske verden og forstå dens mangfoldighed, mens de skaber minder for livet.

Allan Norré Pedersen

International Coordinator, Department of Development

29 67 14 98
[email protected]

Opbygning af uddannelsen

Grundforløb

Alle uddannelser starter med et grundforløb, hvor du bliver klogere på hvilken retning, som du skal gå.

Oplæring i virksomhed

Oplæring i virksomhed 1-3
Oplæring i en virksomhed giver dig mulighed for at afprøve teori i praksis i en virksomhed.

Skoleperiode

Skoleperiode – Hovedforløb 1-3
Tiden på skolen giver dig almene og brede kompetencer, som du senere kan sætte i spil i praksis.

Dine fremtidsmuligheder

Når du har afsluttet uddannelsen som ernæringsassistent, åbner der sig en række spændende karrieremuligheder for dig inden for sundhedssektoren og fødevarebranchen. Uanset hvilken vej du vælger at gå, giver en uddannelse som ernæringsassistent dig en værdifuld viden om ernæring og kost, der kan gavne dig og dine fremtidige klienter. Med din passion for sundhed og ernæring er der mange spændende muligheder for en givende karriere som ernæringsassistent.

Se nogle af de veje, du kan vælge at gå

  1. Arbejde på hospitaler og plejehjem: Mange ernæringsassistenter finder jobmuligheder på hospitaler, plejehjem og andre sundhedsinstitutioner, hvor de er ansvarlige for at planlægge og tilberede ernæringsrigtige måltider til patienter og beboere. Dette inkluderer ofte at tage hensyn til specielle kostbehov og diætretningslinjer.
  2. Skoler og daginstitutioner: Ernæringsassistenter kan også arbejde på skoler og daginstitutioner, hvor de planlægger og tilbereder sunde og nærende måltider til børn og unge. De kan også være involveret i undervisning og oplysning om ernæring og sund livsstil.
  3. Cateringvirksomheder: Nogle ernæringsassistenter vælger at arbejde i cateringvirksomheder, hvor de planlægger og tilbereder måltider til større arrangementer såsom konferencer, fester og virksomhedsmøder. Dette kræver ofte kreativitet og evnen til at tilpasse menuer til forskellige kunders behov og præferencer.
  4. Ernæringsrådgivning: Med yderligere uddannelse og specialisering kan ernæringsassistenter også arbejde som ernæringsrådgivere, hvor de hjælper enkeltpersoner og grupper med at opnå og opretholde en sund livsstil gennem kostvejledning og ernæringsplanlægning.

Har du nogle spørgsmål?

Adgangskravene for din uddannelse afhænger af din alder, din erfaring og valg af uddannelse.

Tilmelding sker via optagelse.dk med dit UNI-login. Er du gået ud af skolen, skal du bruge dit MitID/NemID til at logge ind. Du kan til enhver tid kontakte os for mere information, eller du kan tilmelde dig på optagelse.dk.

Kontaktformular (Uddannelser undersider)

Udfyld formularen for at sende os en e-mail med dine spørgsmål, forespørgsler eller kommentarer.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.